Pracownicy

mgr inż. Sylwia Sady

Doktorantka w Katedrze Przyrodniczych Podstaw Jakości

Wykształcenie


Magister
Wydział: Towaroznawstwa
Kierunek : Towaroznawstwo
Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, 2016


Inżynier
Wydział: Towaroznawstwa
Kierunek: Towaroznawstwo
Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, 2015

 

Doświadczenie zawodowe

X.2016 – obecnie

Doktorantka, Katedra Przyrodniczych Podstaw Jakości, Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu

 

Prowadzone zajęcia

Elementy fizyki i metrologii, ćwiczenia laboratoryjne, Zarządzanie i Inżynieria Produkcji, I

 

Obszar badań naukowych

Projektowanie produktów innowacyjnych, wzbogaconych o surowce podnoszące ich wartość żywieniową oraz walory sensoryczne, identyfikacja nowych związków w owocach jagodowych i ich zastosowanie,oznaczanie zdolności antyoksydacyjnej i zawartości związków polifenolowych w żywności.

 

Najważniejsze publikacje


1.     Pachołek, B., Sady, S., Kupińska-Adamczyk, E., 2018, Management of food allergens in the food industry, Journal of Agribusiness and Rural
         Development (dawniej Roczniki Akademii Rolniczej w Poznaniu. Ekonomia), 1 (47), s. 73-80.

2.     Pachołek, B., Wiszniowska-Wąs, W., Sady, S., 2017, Development of food safety assurance system in meat industry company w: Hanna
         Śmigielska (red.), Current Trends in Commodity Science : Food Safety and Analysis of Bioactive Substances, s. 121-131.

3.     Sady, S., Sielicka, M., Grzybek, M., Kowalski, D., Majewska, A., Jankowska, A., 2017, The assessment of knowledge and awareness of gluten and
         related topics among elderly w: O. Uchański (red.), PUZZEL 2017.Postępy nauk technicznych i ścisłych, Oskar Uchański, Wrocław, s. 28-32.

4.     Sielicka, M., Sady, S., Brzezińska, J., 2017, Dieta bezglutenowa-świadomie i bez trudności?, Bez glutenu, 9, s. 31-33.

5.     Sady, S., 2016, Dieta bezglutenowa - zdrowotny wymóg czy moda?, Challenger - magazyn Młodych Ekonomistów, 4, s. 16-20.


Członkowstwo w komisjach i organizacjach

Udział w pracach Koła Naukowego Towaroznawstwa Żywności SPECTRUM

Udział w pracach Studenckiego Koła Naukowego NEXUS

Członek Rady Doktorantów (2017, 2018)


 

Zainteresowania pozanaukowe

Dobre thrillery (film, serial, książka), kuchnia włoska (gotowanie i degustowanie), kibicowanie polskim sportowcom


Godziny dyżuru
czwartek   12.00-14.00   033 a