Katedra dla firm

Problematyka naukowo-badawcza, kompetencje pracowników, aparatura badawcza Katedry stwarzają możliwości współpracy w następujących obszarach:

  1. badania fizykochemiczne surowców i produktów żywnościowych wraz 
    z interpretacją wyników
  2. towaroznawcza ocena jakości żywności
  3. szkolenia i konsultacje dla firm i instytucji z zakresu
    • bezpieczeństwa i znakowania żywności
    • analizy sensorycznej, np.:
      - ocena wrażliwości kandydatów do wykonywania ocen sensorycznych
      - metodyka prowadzenie ocen sensorycznych
      - metody sensoryczne w badaniach konsumenckich
      - monitoring sprawności sensorycznej
Katedra Towaroznawstwa Żywności współpracuje z:
- Hortimex PLUS sp. z o.o., sp. k.,
- VitaCorn sp. z o.o.

Zapraszamy do obejrzenia FILMU, w którym m.in. Pani dr hab. inż. Urszula Samotyja opowiada o współpracy Katedry z Hortimex.