Gala 20 lat Hochland w Polsce!


10 czerwca na uroczystej gali w Poznaniu spółka, a zarazem partner biznesowy Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu, Hochland Polska świętowała 20 lat działalności. Jubileuszowa gala odbyła się w Poznaniu w zabytkowej Sali Białej Bazaru Poznańskiego.

Honorowym gospodarzem uroczystości był Peter Stahl, Prezes Zarządu Grupy Hochland SE. W programie znalazły się retrospekcje z minionych 20 lat, utrzymane w rozrywkowej konwencji oraz wyróżnienia dla  „najwierniejszych” klientów. Wyróżnienie „Złote 20 lat” otrzymali partnerzy handlowi, którzy od samego początku istnienia firmy współpracowali z Hochland, przyczyniając się do obecnej silnej pozycji rynkowej firmy, a wśród nich firmy Mona-Kontra, Eurocash, Odoss, Bać – Pol,  Sobik. 

Pośród prawie stu zaproszonych gości znaleźli się partnerzy handlowi, przedstawiciele nauki, władz lokalnych, mediów i pracowników. Na gali obecni byli Ambasador Republiki Federalnej Niemiec, pan Rolf Nikel z małżonką oraz pani Maria Montowska, dyrektor Polsko-Niemieckiej Izby Przemysłowo-Handlowej. Prezes Grupy Hochland Peter Stahl zapowiedział, że firma zamierza utrzymać pozycję lidera w sektorze sera w Polsce, a także kontynuować rozwój poprzez stałe zwiększanie oferty produktowej, zatrudnienia oraz udziałów w rynku.

Jubileuszową galę poprowadziła Katarzyna Pakosińska. W ramach atrakcji zaplanowano występ grupy MoCarta i uroczysty bankiet.

Na zdjęciu od prawej strony: Krzysztof Wydmański z firmy Sobik, Andrzej Morawski z firmy Mona – Kontra, Łukasz Partyka z Grupy Eurocash, Peter Stahl z Hochland SE, Jacek Migrała z Hochland Polska, Leszek Bać z firmy Bać-Pol, Przemysław Kowalski z firmy Odoss.

 

Hochland Polska Spółka z o.o., jeden z liderów rynku serów, należy do Grupy Hochland, której centrala - spółka Hochland SE, mieści się w Heimenkirch w Niemczech. Grupa Hochland zatrudnia około 4200 pracowników w 8 państwach, osiąga łączny obrót na poziomie 1 mld Euro rocznie. Kilkudziesięcioletnie doświadczenie w produkcji serów, nowoczesne technologie i rygorystyczne przestrzeganie zasad produkcji na światowym poziomie gwarantują najwyższą jakość produktów.

Firma Hochland Polska (utworzona w 1993) posiada trzy zakłady produkcyjne (w Kaźmierzu pod Poznaniem, Baranowie i Węgrowie), w których zatrudnia niemal 900 pracowników. Hochland specjalizuje się w Polsce w produkcji serów topionych (w krążkach, plasterkach, bloczkach, kubeczkach), serów kremowych – twarogowych, serów żółtych i pleśniowych. Do portfela marek dostępnych w Polsce należą najpopularniejsze sery - m.in. Hochland, Almette, Valbon czy Piato.