Już po raz drugi firma Żabka Polska, w kooperacji ze Spółką Celową Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu, zrealizowała projekt „Kreatorzy Produktu”. Siedem studenckich zespołów, w ciągu ośmiu tygodni, opracowało własne koncepcje technologiczne i rynkowe oraz prototypy innowacyjnych produktów spożywczych z kategorii Quick Meal Solutions (dań gotowych i przekąsek). Studenci otrzymali wsparcie ekspertów z ramienia Żabki i Spółki Celowej UEP.

W projekt zaangażowani byli studenci Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu oraz Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu.

Podczas finałowej prezentacji zespołów przed kierownictwem firmy Żabka, od autorów pomysłów zostały zakupione prawa do aż trzech projektów. Będą one dalej rozwijane i dopracowywane przez firmę. Autorzy zakupionych projektów będą uczestniczyć w procesie wdrożenia wewnątrz firmy, a autorki najlepiej przygotowanego projektu zostały zaproszone na półroczny staż w firmie.

Wszystkie projekty łączył profesjonalizm, bardzo dobre dopasowanie rynkowe, pełna gotowość technologiczna i wysoka innowacyjność. To rozwiązania o zupełnie nowym podejściu do produktu w obrębie swojej kategorii, a wypracowane zostały w zaledwie dwa miesiące przez zespoły składające się wyłącznie ze studentów, w znacznej większości pierwszego roku studiów.

Serdecznie gratulujemy!