Wykształcenie
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu
Stopień naukowy
doktor inżynier nauk rolniczych w zakresie technologii żywności i żywienia
Funkcje pełnione na UEP i poza Uczelnią
- sekretarz Wydziałowej Komisji Kwalifikacyjnej ds. Oceny Nauczycieli Akademickich
- członek Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego
- członek Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności
- członek
Komisji Rekrutacyjnej dla studentów studiów stacjonarnych i
niestacjonarnych na kierunkach: Towaroznawstwo, Jakość i rozwój
produktu, Zarządzanie i inżynieria produkcji
Zainteresowania naukowe
- kształtowanie jakości żywności funkcjonalnej- wykorzystanie wytłoków po tłoczeniu olejów
- procesy fermentacyjne
- właściwości i znaczenie biologiczne fitoestrogenów- wpływ procesów przetwarzania i przechowywania na składniki
prozdrowotne
- żywność orientalna
- suplementy diety
Dorobek naukowy
przeglądaj dorobek naukowy pracownika TU.
Zainteresowania pozanaukowe
rasy koni i jeździectwo, rysunek