Pracownicy Katedry prowadzą następujące przedmioty główne: 

  • Podstawy makroekonomii 
  • Makroekonomia (WE – II stopień, WZ, WGM) 

Przedmioty specjalnościowe:  

  • Analizy marketingowe w sektorze rolno-spożywczym
  • Analiza produkcyjno – ekonomiczna przedsiębiorstw agrobiznesu
  • Analizy wielowymiarowe w gospodarce żywnościowej
  • Fundusze UE w gospodarce żywnościowej
  • Handel międzynarodowy artykułami rolno – żywnościowymi
  • Instrumenty pochodne na rynkach żywnościowych
  • Marketing artykułów żywnościowych
  • Organizacja rynku w gospodarce żywnościowej
  • Podstawy ekonomiczne gospodarki żywnościowej
  • Podstawy spółdzielczości w gospodarce żywnościowej
  • Procesy reprodukcji w gospodarce żywnościowej
  • Przedsiębiorczość na obszarach wiejskich
  • Przedsiębiorstwo we współczesnej gospodarce żywności
  • Rozwój dualny w gospodarce żywnościowej
  • Systemy zapewnienia jakości w gospodarce żywnościowej
  • Zarządzanie wartością przedsiębiorstwa w gospodarce żywnościowej

Szczegółowe informacje na temat realizowanych przedmiotów znajdziesz w e-SYLABUSIE: dla I STOPNIA oraz dla II STOPNIA studiów.