Akumulatory podładowane, bagażnik jest pełen pomysłów, kierowcy zaplanowali już przebieg trasy, więc III edycja Fury Szczęścia rusza w drogę! Projekt charytatywny Fura Szczęścia jest realizowany przez studentów zarządzania Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu, którzy wybrali specjalność Komunikacja w Biznesie. Podczas pierwszej edycji udało się zebrać środki na zakup specjalistycznego samochodu dla Stowarzyszenia Przyjaciół Dzieci Specjalnej Troski im. L. Grajka. W następnym roku fura zajechała do Przedszkola Specjalnego nr. 164 i pomagała zebrać fundusze na budowę nowego placu zabaw. Tegoroczne przedsięwzięcie ma na celu pomóc Fundacji Stworzenia Pana Smolenia, która od 2007 r. prowadzi rehabilitację poprzez hipoterapię dorosłych i dzieci z różnymi dysfunkcjami fizycznymi oraz intelektualnymi. Ze względu na problemy finansowe fundacji oraz niezbyt dobry stan zdrowia założyciela, aktora Bohdana Smolenia, studenci postanowili wesprzeć organizację swoim zapałem, kreatywnością i dobrym sercem. Zachęcam do zapoznania się z materiałem prasowym w załączeniu.