17 września 2020
"Konkurencyjność przedsiębiorstw w czasach pandemii" - rozmowa Profesorów Piotra Banaszyka i Mariana Goryni towarzysząca artykułowi w czasopiśmie ICAN Management Review (ICAN Institute).

16 sierpnia 2020
"Co lepsze: konkurencja czy kooperacja?" - opinia autorstwa prof. Barbary Jankowskiej i prof.Mariana Goryni opublikowana w "Rzeczpospolitej"

13 sierpnia 2020
"Szukając pozytywnych skutków pandemii" - artykuł w "Rzeczpospolitej" autorstwa dr Magdaleny Śliwińskiej z Katedry Europeistyki

20 lipca 2020
"Czym zastąpić zysk. Czy pandemia może zmienić charakter przewagi konkurencyjnej przedsiębiorstwa?" - artykuł profesorów Piotra Banaszyka oraz Mariana Goryni w "Rzeczpospolitej".

29 czerwca 2020
"Przestrzenny wymiar pandemii w Polsce: co dalej?" - artykuł dr hab. Waldemara Budnera, prof. UEP oraz prof. Mariana Goryni w "Rzeczpospolitej"

23 czerwca 2020
"Czy COVID-19 zmieni gospodarkę i nasze o niej myślenie" - artykuł prof. Mariana Goryni w "Rzeczpospolitej".

29 maja 2020
"Świat po pandemii - zwycięzcy i przegrani" - "Dziennik. Gazeta Prawna" - opinia prof. Mariana Goryni .

28 maja 2020
"Co nas czeka po COVID-19" - artykuł prof. Mariana Goryni w "Rzeczpospolitej".

7 maja 2020
"Przyszłość globalizacji" - komentarz prof. Mariana Goryni dla "Rzeczpospolitej".  

30 kwietnia 2020
Ekspertyza pt. "Zmiany w kanałach dystrybucji dóbr konsumpcyjnych wynikające z pandemii COVID-19– perpektywa krótko- i średnioterminowa" przygotowana przez międzyśrodowiskowy zespół "Sieć kompetencji TSL" przy współudziale naszych naukowców - prof. dr. hab. Piotra Banaszyka oraz dr Justyny Majchrzak-Lepczyk z Katedry Logistyki.

28 kwietnia 2020
"Globalizacja po pandemii" - artykuł prof. Mariana Goryni w "Rzeczpospolitej". 

24 kwietnia 2020
Ekspertyza pt. "Diagnoza ostrzegawcza i wytyczne dalszych działań transportu drogowego rzeczy w warunkach kryzysu wywołanego pandemią COVID-19" przygotowana przez międzyśrodowiskowy zespół "Sieć kompetencji TSL" przy współudziale naszych naukowców - prof. dr. hab. Piotra Banaszyka, dr hab. Anny Maryniak, prof. UEP oraz dr Sylwii Koneckiej z Katedry Logistyki.

16 kwietnia 2020
Ekspertyza pt. "Wsparcie mobilności regionalnej w obliczu kryzysów gospodarczego i klimatycznego oraz zagrożeń epidemicznych" przygotowana przez międzyśrodowiskowy zespół "Sieć kompetencji TSL" przy współudziale naszego naukowca - prof. Piotra Banaszyka, Kierownika Katedry Logistyki.

15 kwietnia 2020
Stanowisko ws. roli polityki spójności i walki ze skutkami COVID-19 "Cohesion Policy for Coronavirus, and beyond" - wspólne zalecenia opracowane w ramach sieci badawczej RSA Research Network on EU Cohesion Policy #CPnet, do której należą pracownicy IGM - dr hab. Ida Musiałkowska, prof. UEP oraz dr Piotr Idczak z Katedry Europeistyki. 

8 kwietnia 2020
"Koronawirus niejeden ma wymiar" - artykuł prof. Mariana Goryni dla "Rzeczpospolitej". 

4 kwietnia 2020
"Gospodarka po epidemii koronawirusa. Francja dopuszcza nacjonalizację przedsiębiorstw. A w Polsce?" - rozmowa z prof. Piotrem Banaszykiem w "Głosie Wielkopolskim".

1 kwietnia 2020
"Jak poradzić sobie z koronawirusem" - artykuł prof. Mariana Goryni w "Rzeczpospolitej".