
Dr hab. Dariusz Kikut-Ligaj
Katedra Przyrodniczych Podstaw Jakości
Adiunkt
Bud. A-skrzydło, pokój nr 330
SKN Commodum Cantavit - Opiekun, Kolegium Elektorów UEP - Członek, Rada Wydziału Towaroznawstwa - Członek.
Dodatkowe informacje
Polski Komitet Normalizacyjny - Ekspert, Polskie Towarzystwo Towaroznawcze Oddział w Poznaniu - Członek
Postrzeganie smaku gorzkiego i innych, jakości smakowych będących składowymi żywności, procesy rozpoznania smaku przez receptory smakowe, udoskonalanie technik maskowania niepożądanych jakości smakowych (tj. np. smaki gorzki i cierpki) w żywności kosmetykach oraz lekach, akceptacja żywności z udziałem gorzkich komponentów smakowych przez konsumentów, rynek produktów spożywczych ze składnikami o smaku gorzkim i cierpkim, interakcje pomiędzy poszczególnymi jakościami smakowymi w towarach, prognozowanie (przewidywanie) komputerowe cech smakowych składników żywności
Konsultacje
Konsultacje w trwającym semestrze

Dr hab. Dariusz Kikut-Ligaj
Bud. A-skrzydło, pokój nr 330