I Dni Dobrostanu na UEP!

Pod hasłem „Let’s be well!” 7 i 8 listopada br. odbyły się I Dni Dobrostanu Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu – wyjątkowe wydarzenie, które zgromadziło wielu pracowników, przedstawicieli władz uczelni, studentów oraz gości specjalnych.

Wspólnie rozmawialiśmy o sposobach budowania harmonii i szczęścia w codziennym życiu oraz dbałości o nasze zdrowie psychiczne i fizyczne.

Dwa dni pełne inspiracji zainaugurował wykład Natalii de Barbaro, która zachęciła nas do głębszego wsłuchiwania się w siebie i troski o własne potrzeby.

Podczas konferencji zaprezentowano wyniki badań nad wypaleniem zawodowym pracowników UEP, które przedstawił dr Krzysztof Szwarc we współpracy z Zespołem ds. Wypalenia Zawodowego. Prof. Ewa Więcek-Janka z Politechniki Poznańskiej opowiedziała o dobrostanie pracowników, a prof. Katarzyna Jach z Politechniki Wrocławskiej poruszyła temat strategii work-life balance.

Częścią I Dni Dobrostanu UEP był także panel, podczas którego Natalia de Barbaro, Magdalena Bigaj oraz dr hab. Piotr Michoń, prof. UEP dyskutowali nad sposobami radzenia sobie z wyzwaniami życia codziennego, efektywnym łączeniem pracy z życiem prywatnym oraz budowaniem osobistego dobrostanu. Program wydarzenia obfitował w warsztaty odpowiadające na różnorodne potrzeby związane z dobrym samopoczuciem i równowagą życiową.

Ciekawym uzupełnieniem programu była wystawa prac naszych pracowników. Organizatorkami tego wyjątkowego wydarzenia były dr hab. Anna Wach, prof. UEP, dr Anna Bernaciak, mgr Violetta Błaszkowska, dr Joanna Furmańczyk, mgr Julia Nowicka, Ewa Stąpyra, mgr Beata Wawrzyniak oraz mgr Julia Wilczyńska.

I Dni Dobrostanu Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu odbyły się dzięki przychylności oraz wsparciu władz UEP oraz sponsoringowi firmy TORMEL, grupa Aquanet i dofinansowaniu ze środków Ministra Nauki w ramach programu „Regionalna Inicjatywa Doskonałości”.

Galeria zdjęć

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.