Sustainable food: Production and consumption perspectives

Szanowni Państwo,

w Wydawnictwie UEP ukazała się monografia „Sustainable food. Production and consumption perspectives” pod red. Katarzyny Pawlak-Lemańskiej, Barbary Borusiak i Ewy Sikorskiej. Książka składa się z dwunastu rozdziałów napisanych przez autorów z różnych instytutów UEP, co zapewnia zróżnicowanie perspektyw badawczych. Wieloaspektowość jako jeden z podstawowych atutów monografii wymienił recenzent, prof. Giulio Mario Cappelletti (University of Foggia).

Wśród autorów rozdziałów znaleźli się pracownicy Katedry Technologii i Analizy Instrumentalnej:

  1. K. Wójcicki, J. Górna, E. Sikorska  Digitalisation in agri-food sector
  2. Klimczak, A. Gliszczyńska-Świgło, Sustainable healthy diets
  3. I. Rybicka, K. Bohdan, P.Ł. Kowalczewski, Meat alternatives – market and consumption
  4. K. Włodarska, K. Pawlak-Lemańska, M. Sielicka-Różyńska, U. Samotyja, Food labelling system – consumers’ perspective

 

Książka ukazała się w otwartym dostępie. Całość i rozdziały do pobrania ze strony https://doi.org/10.18559/978-83-8211-209-2 oraz z platform zewnętrznych (IBUK, IBUK Libra, CEEOL, EBSCO eBooks).

Zapraszamy do lektury!

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.