Debata RID: Jak nowe technologie wpływają na nasze zakupy żywności?
Zespół projektu „Ekonomia w obliczu Nowej Gospodarki” RID zaprasza do zapoznania się w Debacie RID pt. Jak nowe technologie wpływają na nasze zakupy żywności?, która odbędzie się w dniu 13 maja 2022 r., o godz. 12.00 na kanale YouTube UEP.
W trakcie debaty odpowiemy na pytania:
– Czego oczekuje, a czego obawia się konsument ze strony nowych technologii na zakupach żywności? Czy wygoda zakupu jest dla konsumenta ważniejsza od jego prywatności?
– Jak wykorzystywane są nowe technologie, w tym digitalizacja, w łańcuchu dostaw produktów żywnościowych?
– Sklep przyszłości – jakie wyzwania i korzyści niesie ze sobą format bezobsługowy?
– Jak budować doświadczenia klientów w nowoczesnych formatach handlowych?
– Czy nowe technologie mogą wpłynąć pozytywnie na zrównoważoną konsumpcję? Jak za pomocą technologii ograniczać marnotrawstwo żywności?
Paneliści:
– Paweł Grabowski – praktyk biznesu z wieloletnim doświadczeniem, miłośnik technologii kognitywnych, Dyrektor Rozwiązań Bezobsługowych w Żabka Future
– Witold Statkiewicz – analityk biznesowy, specjalista w obszarze digitalizacji danych i procesów w łańcuchu dostaw żywności, Łukasiewicz – Poznański Instytut Technologiczny
– Anna Rogala – specjalistka w zakresie komunikacji marketingowej, kierowniczka projektu RID „Digitalizacja na rynku żywności”, Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
– Milena Ratajczak-Mrozek – moderatorka debaty, Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, Zespół RID
Zachęcamy do udziału pracowników, studentów i wszystkie osoby zainteresowane powyższym tematem. Zapraszamy także do zadawania pytań poprzez czat.