Laureaci 37. Edycji Konkursu im. mgr Marii Marcinkowskiej

27 marca br. wręczono nagrody laureatkom i laureatom 37. Edycji Konkursu im. mgr Marii Marcinkowskiej. Eliminacje złożone z części pisemnej i ustnej wyłoniły studentów o najlepszej znajomości języka rosyjskiego, uczących się na lektoratach na poziomie A1 oraz B1, zgodnie z systemem ESOKJ.

W 37. Edycji Konkursu uczestniczyło 35 studentów. Dyplomy przyznała Rektor Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu, prof. dr hab. Barbara Jankowska, a nagrody finansowe Prorektor ds. Dydaktyki dr hab. Beata Skowron-Mielnik, prof. UEP.

W grupie językowej na poziomie A1/A2 tytuł laureata otrzymały:

 

  • I miejsce – Patrycja Wysocka, studia w zakresie RiFB,
  • II miejsce – Dominka Marko, studia w zakresie FAI,
  • III miejsce – Emilia Jankowska, studia w zakresie RiFB.

 

W grupie językowej na poziomie B1/B2 tytuł laureata otrzymali:

  •  I miejsce – Franciszek Idaszewski, studia w zakresie P-E,
  • II miejsce – Błażej Piotrowski, studia w zakresie RiFB,
  • III miejsce – Julia Wojciechowska, studia w zakresie NoJ.

 

Amelia Wizła otrzymała wyróżnienie za merytoryczną prezentację przedsiębiorstwa (studia w zakresie E),

W spotkaniu z laureatami Konkursu uczestniczyli: Prorektor ds. Dydaktyki dr hab. Beata Skowron-Mielnik, prof. UEP, Przewodniczący Komisji Konkursowej prof. dr hab. Piotr Banaszyk, nauczyciele akademiccy mgr Magdalena Bystrzanowska, dr Włodzimierz Lewoniewski, dr Natalia Popovich i Kierownik SPNJO mgr Anna Malinowska.

Konkurs został powołany w 1985 roku z inicjatywy lektorki języka rosyjskiego mgr Marii Marcinkowskiej. Zgodnie z wolą ofiarodawczyni, laureaci Konkursu otrzymują nagrody pieniężne.

Laureatkom i Laureatom serdecznie gratulujemy!

 

Jesteśmy ODPOWIEDZIALNI za jakość edukacji i badań naukowych oraz naszego otoczenia w zgodzie z zasadami zrównoważonego rozwoju

Laureaci 37. Edycji Konkursu im. mgr Marii Marcinkowskiej

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.