Wizyta studyjna w norweskiej Nofimie

Jednostka finansująca
Islandia, Liechtenstein i Norwegia oraz współfinansowanie krajowe w ramach MF EOG na lata 2014-2021
1 czerwca, 2022

W dniach 1 – 7 maja 2022 r. wizytę studyjną w Norweskim Instytucie Badań nad Żywnością, Rybołówstwem i Akwakulturą Nofima w Ås odbyli pracownicy Instytutu Nauk o Jakości:

  • dr hab. inż. A. Dankowska, prof. UEP,
  • dr hab. K. Pawlak-Lemańska, prof. UEP,
  • dr hab. inż. U. Samotyja, prof. UEP,
  • prof. E. Sikorska,
  • dr inż. K. Wójcicki.

Nofima jest jednym z wiodących ośrodków w Europie zajmującym się badaniami podstawowymi i stosowanymi w dziedzinie nauk o żywności. Gospodarzem wizyty był dr Jens Petter Wold, dyrektor centrum innowacji opartych na badaniach – Digital Food Quality (DigiFoods).

Doświadczenia zdobyte w czasie wizyty zostaną wykorzystane w pracy naukowej i dydaktycznej.

Projekt nr EOG/21/K1/D1/W/0035 „Zrównoważona żywność – rozwój wiedzy i kompetencji kadry badawczo-dydaktycznej Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu” korzysta z dofinansowania o wartości 11 875 EUR otrzymanego od Islandii, Liechtensteinu i Norwegii oraz współfinansowania krajowego w ramach MF EOG na lata 2014-2021. Celem projektu jest podniesienie kompetencji i profesjonalny rozwój kadry badawczo-dydaktycznej Instytutu Nauk o Jakości UEP, rozwój jakości kształcenia w UEP, a także nawiązanie współpracy pomiędzy Instytutem Nauk o Jakości UEP a Norweskim Instytutem Badań nad Żywnością, Rybołówstwem i Akwakulturą Nofima.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.