Spotkanie „Co nas truje mniej…”
Organizator: Otwarta Wszechnica ekonomiczna „Erga Omnes”
Spotkanie na którym Pani prof. dr hab. inż. Anna Gliszczyńska-Świgło* i Pan dr n. med. Eryk Matuszkiewicz** odniosą się do wyników badań „Dieta śródziemnomorska zmniejsza ryzyka zachorowania na raka”.
Wielkie badania: 10 krajów / 18 lat / 450 000 uczestników.
Czy dieta śródziemnomorska jest najlepsza?
Jak to działa?
Jak jeść śródziemnomorsko po polsku?
Słuchając wykładu dr Marcin Olszewski – porozmawia z Chatem GPT o tym jak rekomendacje Prelegentów przełożyć na indywidualną dietę.
29 maja, godz. 15.00,
sala 4.1, budynek D. ul. Towarowa 55
*prof. dr hab. inż. Anna Gliszczyńska-Świgło – Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, Instytut Nauk o Jakości, Katedra Technologii i Analizy Instrumentalnej, zaliczona przez Stanford University do grupy 2% najbardziej wpływowych naukowców na świecie. To elitarne grono pracowników nauki, których publikacje są najczęściej cytowane. Problematyka naukowo-badawcza prof. Gliszczyńskiej-Świgło to instrumentalne metody oceny jakości i bezpieczeństwa żywności, witaminy i naturalne przeciwutleniacze.
**dr n. med. Eryk Matuszkiewicz – Uniwersytet Medyczny im. K. Marcinkowskiego w Poznaniu , Oddział Toksykologii Szpitala Miejskiego im. Franciszka Raszei. Specjalista z zakresu chorób wewnętrznych oraz z toksykologii klinicznej.
Lubisz jarmuż – przyjdź koniecznie, nie lubisz – przyjdź tym bardziej.