Uczymy już od 34 436 dni
Pracownicy

dr hab. inż. Wojciech Zmudziński, prof. UEP

Kierownik Katedry Jakości i Bezpieczeństwa Żywności
Wykształcenie
  • 1989 - 1994 magister inżynier towaroznawstwa, Akademia Ekonomiczna w Poznaniu, Wydział Towaroznawstwa
  • wrzesień 2002 doktor nauk ekonomicznych w zakresie towaroznawstwa, Akademia Ekonomiczna w Poznaniu, Wydział Towaroznawstwa
  • październik 2013 doktor habilitowany nauk ekonomicznych w zakresie towaroznawstwa, Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, Wydział Towaroznawstwa
Stopień naukowy
doktor habilitowany nauk ekonomicznych w zakresie towaroznawstwa,
inżynier

Funkcje pełnione na UE i poza Uczelnią
  • kierownik Katedry Jakości i Bezpieczeństwa Żywności
  • członek Wydziałowej Komisji ds. Studiów Doktoranckich i Podyplomowych
  • członek Zespołu ds. przygotowania studiów inżynierskich w j. angielskim Product & Process Management - Environment & Technology in Business
  • Przewodniczący Związku Nauczycielstwa Polskiego na UEP
  • członek zarządu Poznańskiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego
  • Sekretarz Sądu Koleżeńskiego Polskiego Towarzystwa Towaroznawczego
  • członek Komisji Nauk Towaroznawczych - Nauk o Jakości przy O/PAN w Poznaniu
  • członek Zespołu ds. aktualizacji ryzyka na stanowiskach pracy w Uniwersytecie Ekonomicznym


  • członek Komisji Rektorskiej ds. Nagród Rektora dla Nauczycieli Akademickich


Zainteresowania naukowe
zastosowanie procesów fotokatalitycznych w towaroznawstwie i ochronie środowiska; wpływ nawyków żywieniowych na dostępność  mikro- i makroelementów

Dorobek naukowy
przeglądaj dorobek naukowy pracownika TU.

Zainteresowania pozanaukowe
filatelistyka, modelarstwo lotnicze i kolejowe


stanowisko  

kierownik katedry

profesor UEP

mail

wojciech.zmudzinski@ue.poznan.pl

telefon

61 639 27 51

pokój

budynek A, parter, pok. 09