Zapraszamy do lektury wywiadu z dr Igą Rybicką na temat zastosowania narzędzi sztucznej inteligencji (ChatGPT) w poradach żywieniowych i medycznych, który został opublikowany w tym tygodniu na łamach Gazety Wyborczej (https://wyborcza.biz/biznes/7,177150,29842264,porady-medyczne-u-chatugpt-czesto-mowimy-o-dobrych-przykladach.html). Rozmowa nawiązuje do opublikowanego ostatnio artykułu Pani Doktor i dr Pawła Niszczoty pt. „The credibility of dietary advice formulated by ChatGPT: Robo-diets for people with food allergies” (https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0899900723001053)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.