Katedra Jakości i Bezpieczeństwa Żywności
Zespół pracowników Katedry Jakości i Bezpieczeństwa Żywności stanowi interdyscyplinarne grono specjalistów reprezentujące holistyczne podejście do zagadnienia jakości i bezpieczeństwa żywności.
O katedrze
Obszary badawcze i dydaktyczne znajdujące się w kręgu zainteresowań pracowników katedry obejmują tematykę kształtowania i oceny jakości ze szczególnym uwzględnieniem bezpieczeństwa żywności, jakości sensorycznej, cech funkcjonalnych i prozdrowotnych, problematykę autentyczności i wykrywania zafałszowań, prognozowanie trwałości, znakowanie oraz projektowanie żywności. Zagadnienia związane z odpowiedzialną produkcją i konsumpcją oraz racjonalną gospodarką zasobami wpisują się w obszary zrównoważonych systemów żywnościowych, środowiskowych i społecznych
Pracownicy katedry
Konsultacje w bieżącym semestrze
Dr hab. inż. Wojciech Zmudziński, prof. UEP
Budynek A, pokój nr 09b
Prof. dr hab. Henryk Szymusiak
Budynek B, pokój nr 06
Dr hab. inż. Urszula Samotyja, prof. UEP
Bud. A-skrzydło, pokój nr 130
Dr hab. inż. Inga Klimczak, prof. UEP
Budynek A, pokój nr 09
Dr hab. inż. Anna Dankowska, prof. UEP
Bud. A-skrzydło, pokój nr 130
Dr inż. Iwona Jasińska-Kuligowska
Budynek A, pokój nr 011
Dr inż. Dorota Klensporf-Pawlik
Budynek A, pokój nr 011
Dr inż. Maria Sielicka-Różyńska
Budynek A, pokój nr 011
Mgr inż. Agnieszka Kulas
Budynek A, pokój nr 09a
Bud. A-skrzydło, pokój nr 313
Mgr inż. Marta Szeliga
Budynek A, pokój nr 011
Aktualności
-
Dofinansowanie dla Studenckiego Koła Naukowego Jakości i Bezpieczeństwa Żywności „Spectrum”
-
Finał jubileuszowej XXV edycji Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności
-
Zmarła mgr Anna Jabłońska-Zielnica
Z głębokim żalem zawiadamiamy, że 15 lutego 2024 roku odeszła z naszego grona wspaniała Koleżanka i P...