Katedra Jakości i Bezpieczeństwa Żywności
Zespół pracowników Katedry Jakości i Bezpieczeństwa Żywności stanowi interdyscyplinarne grono specjalistów reprezentujące holistyczne podejście do zagadnienia jakości i bezpieczeństwa żywności.
O katedrze
Obszary badawcze i dydaktyczne znajdujące się w kręgu zainteresowań pracowników katedry obejmują tematykę kształtowania i oceny jakości ze szczególnym uwzględnieniem bezpieczeństwa żywności, jakości sensorycznej, cech funkcjonalnych i prozdrowotnych, problematykę autentyczności i wykrywania zafałszowań, prognozowanie trwałości, znakowanie oraz projektowanie żywności. Zagadnienia związane z odpowiedzialną produkcją i konsumpcją oraz racjonalną gospodarką zasobami wpisują się w obszary zrównoważonych systemów żywnościowych, środowiskowych i społecznych
Pracownicy katedry
Konsultacje w bieżącym semestrze
Dr hab. inż. Wojciech Zmudziński, prof. UEP
Budynek A, pokój nr 09b
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
Prof. dr hab. Henryk Szymusiak
Budynek B, pokój nr 06
-
pokój 06B
-
pokój 06B
-
pokój 06B
-
pokój 06B
-
pokój 06B
-
pokój 06B
-
pokój 06B
-
pokój 06B
-
pokój 06B
-
pokój 06B
-
pokój 06B
-
pokój 06B
-
pokój 06B
-
pokój 06B
Dr hab. inż. Urszula Samotyja, prof. UEP
Bud. A-skrzydło, pokój nr 130
-
pokój 130A
-
MS Teams
-
pokój 130A
-
MS Teams
-
pokój 130A
-
MS Teams
-
pokój 130A
-
MS Teams
-
pokój 130A
-
MS Teams
-
pokój 130A
-
MS Teams
-
pokój 130A
-
MS Teams
Dr hab. inż. Inga Klimczak, prof. UEP
Budynek A, pokój nr 09
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
Dr hab. inż. Anna Dankowska, prof. UEP
Bud. A-skrzydło, pokój nr 130
-
pokój 09A
-
pokój 130A
-
pokój 09A
-
pokój 130A
-
pokój 09A
-
pokój 130A
-
pokój 09A
-
pokój 130A
-
pokój 09A
-
pokój 130A
-
pokój 09A
-
pokój 130A
-
pokój 09A
-
pokój 130A
Dr inż. Iwona Jasińska-Kuligowska
Budynek A, pokój nr 011
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
Dr inż. Dorota Klensporf-Pawlik
Budynek A, pokój nr 011
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
Dr inż. Maria Sielicka-Różyńska
Budynek A, pokój nr 011
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
-
pokój 09A
Mgr inż. Agnieszka Kulas
Budynek A, pokój nr 09a
Bud. A-skrzydło, pokój nr 313
Mgr inż. Marta Szeliga
Budynek A, pokój nr 011
Studenckie Koło Naukowe Jakości i Bezpieczeństwa Żywności Spectrum
Aktualności
-
Finał jubileuszowej XXV edycji Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności
-
Zmarła mgr Anna Jabłońska-Zielnica
Z głębokim żalem zawiadamiamy, że 15 lutego 2024 roku odeszła z naszego grona wspaniała Koleżanka i Przyjaciółka, osoba pełna ciepła, niezwykłej życzliwości i dobroci śp. mgr Anna Jabłońska - Zielnica, emerytowany długoletni pracownik Katedry Jakości i Bezpieczeństwa Żyw...
Czytaj więcej
Komunikaty dla studentów
Kontakt
Bud. A-skrzydło, pokój nr 313
godziny dyżurów:
Adres korespondencyjny:
al. Niepodległości 10