Katedra Jakości i Bezpieczeństwa Żywności

Zespół pracowników Katedry Jakości i Bezpieczeństwa Żywności stanowi interdyscyplinarne grono specjalistów reprezentujące holistyczne podejście do zagadnienia jakości i bezpieczeństwa żywności.

O katedrze

Obszary badawcze i dydaktyczne znajdujące się w kręgu zainteresowań pracowników katedry obejmują tematykę kształtowania i oceny jakości ze szczególnym uwzględnieniem bezpieczeństwa żywności, jakości sensorycznej, cech funkcjonalnych i prozdrowotnych, problematykę autentyczności i wykrywania zafałszowań, prognozowanie trwałości, znakowanie oraz projektowanie żywności.  Zagadnienia związane z odpowiedzialną produkcją i konsumpcją oraz racjonalną gospodarką zasobami wpisują się w obszary zrównoważonych systemów żywnościowych, środowiskowych i społecznych

Konsultacje w bieżącym semestrze

Studenckie Koło Naukowe Jakości i Bezpieczeństwa Żywności Spectrum

Przejdź do strony SKN

Kontakt

Mgr inż. Agnieszka Kulas specjalista naukowo-techniczny
Budynek A, pokój nr 09a
Bud. A-skrzydło, pokój nr 313
DANE KONTAKTOWE

godziny dyżurów:

Adres korespondencyjny:

Katedra Jakości i Bezpieczeństwa Żywności
Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
al. Niepodległości 10
61-875 Poznań

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.