Uniwersytet

Debata RID: Jak nowe technologie wpływają na nasze zakupy żywności?

13 maja, 2022

Zespół projektu „Ekonomia w obliczu Nowej Gospodarki” RID zaprasza do zapoznania się w Debacie RID pt. Jak nowe technologie wpływają na nasze zakupy żywności?, która odbędzie się w dniu 13 maja 2022 r., o godz. 12.00 na kanale YouTube UEP.

W trakcie debaty odpowiemy na pytania:

– Czego oczekuje, a czego obawia się konsument ze strony nowych technologii na zakupach żywności? Czy wygoda zakupu jest dla konsumenta ważniejsza od jego prywatności?

– Jak wykorzystywane są nowe technologie, w tym digitalizacja, w łańcuchu dostaw produktów żywnościowych?

– Sklep przyszłości – jakie wyzwania i korzyści niesie ze sobą format bezobsługowy?

– Jak budować doświadczenia klientów w nowoczesnych formatach handlowych?

– Czy nowe technologie mogą wpłynąć pozytywnie na zrównoważoną konsumpcję? Jak za pomocą technologii ograniczać marnotrawstwo żywności?

Paneliści:

– Paweł Grabowski – praktyk biznesu z wieloletnim doświadczeniem, miłośnik technologii kognitywnych, Dyrektor Rozwiązań Bezobsługowych w Żabka Future

– Witold Statkiewicz – analityk biznesowy, specjalista w obszarze digitalizacji danych i procesów w łańcuchu dostaw żywności, Łukasiewicz – Poznański Instytut Technologiczny

– Anna Rogala – specjalistka w zakresie komunikacji marketingowej, kierowniczka projektu RID „Digitalizacja na rynku żywności”, Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu

– Milena Ratajczak-Mrozek – moderatorka debaty, Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, Zespół RID

 

Zachęcamy do udziału pracowników, studentów i wszystkie osoby zainteresowane powyższym tematem. Zapraszamy także do zadawania pytań poprzez czat.




Zobacz wszystkie wydarzenia

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.